Září 2015

Achjo, už zase!?

25. září 2015 v 21:26 Co si myslím
Víte, co máme dneska za den? Že ne? Tak to některé asi nepotěším, ale dnes oficiálně začíná podzim. Je tedy první podzimní den.
Já mezi milovníky podzimu opravdu nepatřím. Podzim je pro mě nejhorší roční období. Je to takový přechod mezi létem a zimou. Ráno teploměr ukazuje 6°C, proto se do školy chystám v teplé mikně a bundě a odpoledne je schopný ukazovat klidně i nad 20°C a v bundě je opravdu horko. To se vám, ale v létě a zimě nestane. Když je v létě ráno teplo, je teplo celý den. Když je v zimě zima, tak je celý den studený. Hlavně mi přijde, že je podzim takové období nemocí. Hlavně chřipek. Na podzim pořád kýcháme, kašleme a nakonec ležíme s horkým čajem v posteli. Nebo tak je to alespoň u mě. Taky nesnáším studený vítr. Když začne foukat rozcuchá vlasy a když začne padat listí, tak je to ještě lepší! Listy padají kam chtějí a hlavně tam kam nechceme. Dokonce i do vlasů.


Obrázek ze stránky: weknowyourdreams.com

Back to school~snack/svačiny

5. září 2015 v 19:17 Back to school
Asi poslední článek z edice back to school jsou svačiny do školy.
Chybí vám inspirace? Přečtěte si celý článek!
Svačiny můžete samozřejmě použít i jako snídani nebo večeři. Jsou rychlé, některé zdravé a zvládne je každý.

ZAPEČENÉ OVESNÉ VLOČKY

Jako první si připravíme zapečené ovesné vločky, které doporučuji spíše na snídani, ale jako svačina budou taky skvělé.
Ingredience:
ovesné vločky
mléko
+ můžete doplnit oříšky, sušeným ovocem
Na zapečení: mikrovlnku

Vločky nasypte do hlubokého talíře či misky (dejte, ale pozor aby se teplem nerozbil/a) a zalejte trochou mléka, tak aby vločky byly ponořené do mléka, ale abyste je pořád viděli. Pokud si nejste jisti s množstvím, nechte vločky trochu "čouhat".
Dejte do mikrovlnky a nastavte na cca 2 minuty (ovšem záleží na typu mikrovlnné trouby). Poté stačí směs vytáhnout (doporučuji si vzít raději rukavici nebo utěrku, abyste se nespálili), dozdobit oříšky, ovocem nebo čímkoli, co máte rádi
a vychutnat si to.

JOGURTOVÝ SALÁT

Dalším jídlem je něco na způsob salátu a je za minutu hotové. Představuji vám bílý jogurt s rajčaty a ledovým salátem.
Ingredience:
150 g bílého jogurtu
2-3 ks rajčat
2-3 listy ledového salátu
+celozrnné pečivo, semínka

Rajčata nakrájejte na čtvrtky, salát natrhejte na menší kousky a dejte do misky. Zalijte bílým jogurtem a pořádně promíchejte. Můžete přidat celozrnnou kostku nakrájenou na proužky, posypat semínky a máte hotovo!


VŠECHNOCODOMANAJDETE

Dalším návrhem je svačina, kterou jsem si jednou připravovala do školy.
Ingredience:
3 ks knackebrot/chléb
tvaroh-můžete použít jakoukoli pomazánku
hrst sušených jablek
piškoty
sušenky
4 ks rajčat
okurka hadovka

Všechny knackebroty jsem přepůlila, namazala tvarohem a potom jsem dvě a dvě půlky slepilak sobě. Na ně přišly
4 piškoty. Vedle nich jsem nakrájela okurku na kolečka. Do mísy jsem přidala ještě 4 sušenky, kostičky sušených jablek a 4 rajčata. Všechno!

Byla zde ještě jedna svačina, rozhodla jsem se ji, ale smazat, protože byla dělaná v nedostatku času a podle toho i vypadala. :D Upraveno 29.8.2016

Pochytili jste inspiraci? Vytvoříte si něco podobného? Máte nějaký nápad? Podělte se o něj v komentářích!